Skip to content
Back to Recipes

Gratinirana morska grdobina sa pestom od motovilca

Gratinirana morska grdobina sa pestom od motovilca

Sastojci (4 Osobe):

  • 4 fileta morske grdobine (150–180 g svaki)
  • so i biber po ukusu
  • 3 kašičice soka od limuna
  • 100 g motovilca
  • 50 g oraha
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica suncokretovog ulja

Trajanje: 15 min.

Vreme kuvanja: 25 min.

Nivo zahtevnosti: prosečno

Prosečni trošak: srednji

Uputstva:

  • Prethodno zagrejete rernu na 200 °C.

  • Posolite i pobiberite filete morske grdobine i pokapajte ih limunovim sokom.

  • Pažljivo operite motovilac i dobro ga osušite u Centrifugi. Motovilac, zajedno sa orasima, sipajte u Ekstra Chef SuperSonic i sitno iseckajte. Pri kraju dodajte maslinovo ulje, senf i posolite po ukusu.

  • Pomoću Silikonske četkice, pekač UltraPro, 3,3 l, premažite uljem, a filete ribe, mešavinom iz Ekstra Chefa SuperSonic.

  • Poklopite pekač UltraPro i stavite u rernu da se pečen na približno 25 minuta. Negde na polovni pečenja, otklopite.

  • Poslužite uz testenine, koje ste pripremili u Posudi za kuvanje testenina, ili uz prilog od kuvanog povrća pripremljenog u posudi Microgourmet.

Dodatna napomena: