Sastojci (4 Osobe):
- 4 fileta morske grdobine (150–180 g svaki)
- so i biber po ukusu
- 3 kašičice soka od limuna
- 100 g motovilca
- 50 g oraha
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica suncokretovog ulja
Trajanje: 15 min.
Vreme kuvanja: 25 min.
Nivo zahtevnosti: prosečno
Prosečni trošak: srednji
Uputstva:
Prethodno zagrejete rernu na 200 °C.
Posolite i pobiberite filete morske grdobine i pokapajte ih limunovim sokom.
Pažljivo operite motovilac i dobro ga osušite u Centrifugi. Motovilac, zajedno sa orasima, sipajte u Ekstra Chef SuperSonic i sitno iseckajte. Pri kraju dodajte maslinovo ulje, senf i posolite po ukusu.
Pomoću Silikonske četkice, pekač UltraPro, 3,3 l, premažite uljem, a filete ribe, mešavinom iz Ekstra Chefa SuperSonic.
Poklopite pekač UltraPro i stavite u rernu da se pečen na približno 25 minuta. Negde na polovni pečenja, otklopite.
Poslužite uz testenine, koje ste pripremili u Posudi za kuvanje testenina, ili uz prilog od kuvanog povrća pripremljenog u posudi Microgourmet.
Dodatna napomena: