Ingredients (4 OSOBE):
- 400 g praziluka (samo beli deo)
- 1 l vrele vode
- 500 g šargarepe
- 500 g sirove cvekle
- 3 čena belog luka
- 3 glavičice mladog crnog luka
- 3 tbsp kašike maslinovog ulja
- 6 grančice svežeg peršuna
- 50 g prezli
- 30 g mlevenih lešnika
- so i biber, po ukusu
- 2 tbsp kašike soja sosa
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 1 h
Standing time: 10 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Zagrejte rernu na 220 °C sa ventilacijom.
Isecite praziluk na kolutiće debljine 2 cm (zeleni deo možete da upotrebite za supu). Iseckani praziluk sipajte u Ovalni UltraPro, 2 l, prelijte vrelom vodom, pokrijte i pustite da odstoji oko 10 minuta i potom ga ocedite.
Očistite šargarepu i narežite je na kolutiće debljine 1 cm. Očistite cveklju i narežite je na kockice, veličine približno 2 cm i posušite ih na paprinom ubrusu.
Oljuštite beli luk, svaki čen presecite na pola i isto tako oljuštite i prepolovite glavičice mladog luka.
Narezano povrće i oceđeni praziluk prespite u Ovalni UltraPro. Pokapajte maslinovnim uljem i lagano promešajte Silikonskom lopaticom.
Pokrijte i pecite 40 minuta.
U Visoki Turbo Chef sipajte peršun i preostali beli luk i sve sitno iseckajte. Dodajte prezle, sitno samlevene lešnike, poslite i pobiberite po ukusu i ponovo promešajte, da se svi sastojci povežu.
Nakon kuvanja povrća, posle približno 40 minuta, dodajte soja sos, malo bibera po ukusu, a zatim prelijte sadržajem Turbo Chefa.
Pecite otkopljeno na 190 °C, još oko 20 minuta.
Additional Note:
CVEKLA može da pomogne u procesu detoksikacije jetre. Sadrži sastojke koji stimulišu rad jetre, što ima značajnu ulogu u prečišćavanju krvi.