Ingredients (24 people):
- 90 g sira (ementaler ili parmezan)
- 270 g pirinča za rižoto (arborio)
- 700 ml vode
- 30 g putera, neslanog, malo razmekšanog
- so i biber po ukusu
- Paniranje:
- 30 g prezli
- 65 g sira (parmezan ili ementaler)
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 38 min.
Standing time: 20 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Pomoću Chefa Grati II, odvojeno naribajte obe količine sira navedene u receptu, 90 g i 65 g, i ostavite ih sa strane do upotrebe.
Pirinač sipajte u cediljku i dobro ga isperite i ocedite.
Isprani pirinač potom prebacite u Posudu za kuvanje pirinča, 3 l, dolijte vodu, pokrijte i kuvajte u mikrotalasnoj rerni 16–18 minuta na 600 W. Kuvani pirinač pustite da odstoji 5 minuta. Ako je na dnu posude još uvek voda, vratite pirinač u mikrotalasnu rernu da se dokuva još 1–2 minuta.
Pirinču dodajte puter, naribani sir, posolite i pobiberite po ukusu i sve zajedno promešajte dok se puter potpuno ne istopi. Pustite da odstoji 10–15 minuta, ne više, jer će se pirinač previše stegnuti i biće previše tvrd za oblikovanje.
Izvadite rešetku i rernu zagrejte na 220 °C sa uključenom ventilacijom.
Za paniranje u Ekstra Chefu SuperSonic dodatno sameljite prezle i 65 g naribanog sira i prespite u činiju srednje veličine.
Silikonsku podlogu za pečenje sa podignutim ivicama postavite na hladnu rešetku iz rerne.
Pomoću srednje merice Pomoćnika za oblikovanje i merenje, oblikujte krokete od pirinča, uvaljajte ih u mešavinu prezli i sira i ređajte na podlogu za pečenje. .
Pecite približno 20 minuta. Poslužite ih kao predjelo uz zelenu salatu.
Additional Note: