Sastojci (4 Osobe):
- 4 mlada luka (grubo seckana)
- 1 vezica korijandera
- 1 jalapeno paprika (bez semenki)
- 2 čena belog luka
- 450 g mlevenog pilećeg ili ćurećeg mesa
- 1 limeta (sok i korica)
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica mlevene paprike
- 50 g naribanog sira (po želji)
- so i biber po ukusu
- Za posluživanje
- zemičke za burgere, guacamole sos, listi salate, kriške paradajza, kriške crvenog luka, ljuti meksički sos...
Trajanje: 15 min.
Vreme kuvanja: 16 min.
Vreme stajanja: 10 min.
Nivo zahtevnosti: lako
Prosečni trošak: niski
Uputstva:
Mladi luk, korijander, jalapeno papriku i beli luk sipajte u Extra Chef SuperSonic i sitno iseckajte.
Sitno iseckanu smesu prespite u odgovarajuću činiju za mešanje, dodajte sve preostale sastojke i dobro promešajte da se svi sastojci lepo povežu.
Dobljenu smesu podelite na 4 jednaka dela i pomoću Pomagača za oblikovanje hamburgera oblikujte burgere.
-
Pečenje u MicroPro Grillu:
Položite 2 burgera u MicroPro Grill. Postavite poklopac, podesite ga na položaj “nizak/žar” i stavite u mikrotalasnu rernu na 4 minuta, na 900 W. Nakon toga, okrenite burgere i pecite dodatnih 4 minuta tj. dok ne porumene i proverite da li je unutrašnjost dovoljno pečena, odnosno, da li je dostigla 74 °C. Postupak ponovite sa preostala dva burgera. Za pripremu na šporetu:
Na srednje visokoj temperaturi zagrejte veći tiganj premazan manjom količinom ulja, ako je to potrebno. Položite burgere i pecite 5–6 minuta tj. dok njihova unutrašnjost ne dostigne 74 °C.Pečene burgere izvadite iz tiganja i pre posluživanja pustite da odstoje 5–10 minuta.
Burgere poslužite u zemičkama za burgere uz dodatke po želji.
Dodatna napomena: