Skip to content
Back to Recipes

PILEĆI BURGERI SA KORIJANDEROM I JALAPENO PAPRIKOM

PILEĆI BURGERI SA KORIJANDEROM I JALAPENO PAPRIKOM

Sastojci (4 Osobe):

  • 4 mlada luka (grubo seckana)
  • 1 vezica korijandera
  • 1 jalapeno paprika (bez semenki)
  • 2 čena belog luka
  • 450 g mlevenog pilećeg ili ćurećeg mesa
  • 1 limeta (sok i korica)
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 50 g naribanog sira (po želji)
  • so i biber po ukusu
  • Za posluživanje
  • zemičke za burgere, guacamole sos, listi salate, kriške paradajza, kriške crvenog luka, ljuti meksički sos...

Trajanje: 15 min.

Vreme kuvanja: 16 min.

Vreme stajanja: 10 min.

Nivo zahtevnosti: lako

Prosečni trošak: niski

Uputstva:

  • Mladi luk, korijander, jalapeno papriku i beli luk sipajte u Extra Chef SuperSonic i sitno iseckajte.

  • Sitno iseckanu smesu prespite u odgovarajuću činiju za mešanje, dodajte sve preostale sastojke i dobro promešajte da se svi sastojci lepo povežu.

  • Dobljenu smesu podelite na 4 jednaka dela i pomoću Pomagača za oblikovanje hamburgera oblikujte burgere.

  • Pečenje u MicroPro Grillu:


    Položite 2 burgera u MicroPro Grill. Postavite poklopac, podesite ga na položaj “nizak/žar” i stavite u mikrotalasnu rernu na 4 minuta, na 900 W. Nakon toga, okrenite burgere i pecite dodatnih 4 minuta tj. dok ne porumene i proverite da li je unutrašnjost dovoljno pečena, odnosno, da li je dostigla 74 °C. Postupak ponovite sa preostala dva burgera.

  • Za pripremu na šporetu:
    Na srednje visokoj temperaturi zagrejte veći tiganj premazan manjom količinom ulja, ako je to potrebno. Položite burgere i pecite 5–6 minuta tj. dok njihova unutrašnjost ne dostigne 74 °C.

  • Pečene burgere izvadite iz tiganja i pre posluživanja pustite da odstoje 5–10 minuta.

  • Burgere poslužite u zemičkama za burgere uz dodatke po želji.

Dodatna napomena: