Ingredients (6 people):
- 1 glavica crvenog luka
- 250 g čeri paradajza
- 6 avokada (ne previse zrelih)
- 30 ml soka od limuna (±2 kašike)
- 2 pomorandži
- 6 fileta bele ribe (približno 125 g svaki)
- so i biber po ukusu
- 4 grančice korijandera (sitno iseckanog)
- 30 ml kašike maslinovog ulja
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 15 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Zagrejte rernu na 180 °C bez ventilacije. Na hladnu rešetku iz rerne položite Silikonski kalup sa podignutim ivicama ili neki drugi pekač i ostavite ga sa strane.
Očistite luk, presecite ga na pola i iseckajte pomoću Seckalice sa krupnijim sečivom.
Čeri paradajze isecite na polutke.
Oba avokada prepolovite, odstranite im koštice, polutke lagano izvadite kašikom i potom ih narežite Seckalicom, sa krupnim sečivom. Prelijte ga sokom od limuna, da sprečite oksidaciju (promenu boje).
Ogulite i narežite pomorandže.
Filet bele ribe poređajte na silikonsku podlogu za pečenje ili pekač, posolite i pobiberite po ukusu i na svakog položite 3 do 4 kriške pomorandže. Pecite u klasičnoj rerni 15 minuta.
U većem tiganju, na maslinovom ulju, kratko propržite luk, 2-3 minute na jakoj vatri. Dodajte čeri paradajz i propržite još 1 minut. Dodajte narezan avokado, sitno seckani korijander, so i biber po ukusu i pržite dodatna 2 minuta neprestano mešajući.
Pečenu ribu poslužite uz pripremljeni prilog od luka, paradajza i avokada.
Additional Note: