Skip to content
Back to Recipes

AVOKADO SA ČERI PARADAJZOM I RIBA SA POMORANDŽOM

AVOKADO SA ČERI PARADAJZOM I RIBA SA POMORANDŽOM

Ingredients (6 people):

  • 1 glavica crvenog luka
  • 250 g čeri paradajza
  • 6 avokada (ne previse zrelih)
  • 30 ml soka od limuna (±2 kašike)
  • 2 pomorandži
  • 6 fileta bele ribe (približno 125 g svaki)
  • so i biber po ukusu
  • 4 grančice korijandera (sitno iseckanog)
  • 30 ml kašike maslinovog ulja

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Zagrejte rernu na 180 °C bez ventilacije. Na hladnu rešetku iz rerne položite Silikonski kalup sa podignutim ivicama ili neki drugi pekač i ostavite ga sa strane.

  • Očistite luk, presecite ga na pola i iseckajte pomoću Seckalice sa krupnijim sečivom.

  • Čeri paradajze isecite na polutke.

  • Oba avokada prepolovite, odstranite im koštice, polutke lagano izvadite kašikom i potom ih narežite Seckalicom, sa krupnim sečivom. Prelijte ga sokom od limuna, da sprečite oksidaciju (promenu boje).

  • Ogulite i narežite pomorandže.

  • Filet bele ribe poređajte na silikonsku podlogu za pečenje ili pekač, posolite i pobiberite po ukusu i na svakog položite 3 do 4 kriške pomorandže. Pecite u klasičnoj rerni 15 minuta.

  • U većem tiganju, na maslinovom ulju, kratko propržite luk, 2-3 minute na jakoj vatri. Dodajte čeri paradajz i propržite još 1 minut. Dodajte narezan avokado, sitno seckani korijander, so i biber po ukusu i pržite dodatna 2 minuta neprestano mešajući.  

  • Pečenu ribu poslužite uz pripremljeni prilog od luka, paradajza i avokada.

Additional Note: