Ingredients (12 OSOBA):
- 250 g integralnog puter keksa
- 150 g putera, istopljenog
- 250 g čokoladnog namaza od lešnika
- 400 g krem sira, lagano izgnječenog
- 30 g šećera u prahu
- prstohvat soli Za posluživanje (po želji):
- sveže jagodičasto voće
- strugana čokolada
- pečeni lešnici
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Standing time: 2 h
Difficulty: average
Preparation:
Sipajte keks i istopljeni puter u Extra Chef SuperSonic i nekoliko puta zavrtite potezanjem kanapčića, da se svi sastojci povežu.
Dobijenu smesu rasporedite na dno Pravouganog silikonskog kalupa i dobro pritisnite. Ostavite u frižider, kratko vreme, da se podloga stegne.
U odgovarajuću Činiju za mešanje sipajte čokoladni namaz od lešnika, izgnječeni krem sir, šećer u prahu i prstohvat soli. Dobro promešajte, sve dok ne dobijete gladak, lepo ujednačen fil.
Dobljeni fil ravnomerno razlijete na podlogu od keksa i poravnajte Silikonskom lopaticom. Ostavite u frižider, na najmanje 2 sata.
Pripremljeni cheesecake pažljivo izvadite iz kalupa i stavite na poslužavnik za serviranje. Isecite ga na šnite željene veličine i ukrasite struganom čokoladom, krupno seckanim lešnicima i svežim jagodičastim voćem.
Additional Note: