Ingredients (4 people):
- 5 paradajza
- 1 crvena paprika
- 1 krastavac
- 1 čena belog luka
- 25 ml sirćeta od šerija
- 30 ml maslinovog ulja
- 5 g soli
- 5 g prstohvat bibera
- 1 manji komorač
- 250 ml ohlađene, punomasne tečne pavlake
- 1 g semenki divlje mirođije
- so i biber, po želj
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: average
Preparation:
Oljuštite povrće Univerzalnim nožićem za guljenje i iseckajte ga na komadiće, sve sem komorača.
Miksirajte paradajz pomoću Extra Chefa, sve dok ne dobijete glatku smesu, koju ćete potom sipati u Posudu za miksiranje Easy, 2L..
U Extra Chefu pomešajte seckanu papriku, krastavac i beli luk, prelijte ih sirćetom i dodajte približno 25 ml maslinovog ulja. Potom smesu pomešajte sa sosom od paradajza u Posudi za miksiranje. Začinite po želji.
Pomoću Mandochefa tanko narežite komorač, malo ga posolite i premažite ostatkom maslinovog ulja.
Gaspaćo poslužite u čašama, ukrašen tanko narezanim komoračem i kašičicom pene sa aromom mirođije.
-
PENA SA AROMOM MIROĐIJE
Umutite šlag od pavlake u Brzom Chefu i na kraju dodajte semenke divlje mirođije, so i biber.
Poslužite dobro ohlađeno.
Additional Note: