Sastojci (8 Osobe):
- 1 šipka vanile
- 200 ml slatke pavlake (dobro ohlađene)
- 200 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 300 g jagoda
- 2 belanca
- 75 g šećera u prahu
Trajanje: 15 min.
Vreme kuvanja: 0 min.
Vreme stajanja: 8 h
Nivo zahtevnosti: lako
Prosečni trošak: niski
Uputstva:
Nožem presecite šiku vanile po dužini i sastružite sredinu i semenke.
Pomoću Brzog Chefa umutite hladnu slatku pavlaku. Dodajte sastruganu vanilu i polovinu kondenzovanog mleka i sve lagano promešajte Silikonskom lopaticom. Prelijte u Bokal za mešanje, 2 l.
Operite i očistite jagode. Sipajte ih u Visoki Turbo Chef i seckajte, sve dok ne dobite gladku smesu. Dodajte preostalo kondenzovano mleko i još jednom promešajte.
U čistom Brzom Chefu umutite sneg od belanaca, dodajte šećer u prahu i mutite još nekoliko sekundi. Sadržaj Visokog Turbo Chefa nežno sjedinite sa snegom od belanaca, koristeći pritom Silikonsku lopaticu.
U Kalup za serviranje naizmenično sipajte sloj po sloj obe mešavine.
Ostavite u zamrzivač da se stegne, minimalno 8 sati.
Izvadite kalup iz za zamrzivača, desetak minuta pre serviranja. Kalup ćete lakše odvojiti od sladoleda ukoliko ga spolja obrišete krpom koju ste prethodno potopili u toplu vodu.
Dodatna napomena: