Skip to content
Back to Recipes

VENAC OD SLADOLEDA OD JAGODE I VANILE

VENAC OD SLADOLEDA OD JAGODE I VANILE

Sastojci (8 Osobe):

  • 1 šipka vanile
  • 200 ml slatke pavlake (dobro ohlađene)
  • 200 g zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 300 g jagoda
  • 2 belanca
  • 75 g šećera u prahu

Trajanje: 15 min.

Vreme kuvanja: 0 min.

Vreme stajanja: 8 h

Nivo zahtevnosti: lako

Prosečni trošak: niski

Uputstva:

  • Nožem presecite šiku vanile po dužini i sastružite sredinu i semenke.

  • Pomoću Brzog Chefa umutite hladnu slatku pavlaku. Dodajte sastruganu vanilu i polovinu kondenzovanog mleka i sve lagano promešajte Silikonskom lopaticom. Prelijte u Bokal za mešanje, 2 l.

  • Operite i očistite jagode. Sipajte ih u Visoki Turbo Chef i seckajte, sve dok ne dobite gladku smesu. Dodajte preostalo kondenzovano mleko i još jednom promešajte.

  • U čistom Brzom Chefu umutite sneg od belanaca, dodajte šećer u prahu i mutite još nekoliko sekundi. Sadržaj Visokog Turbo Chefa nežno sjedinite sa snegom od belanaca, koristeći pritom Silikonsku lopaticu.

  • U Kalup za serviranje naizmenično sipajte sloj po sloj obe mešavine.

  • Ostavite u zamrzivač da se stegne, minimalno 8 sati.

  • Izvadite kalup iz za zamrzivača, desetak minuta pre serviranja. Kalup ćete lakše odvojiti od sladoleda ukoliko ga spolja obrišete krpom koju ste prethodno potopili u toplu vodu.

Dodatna napomena: