Ingredients (6 people):
- 3 1,5 kg brokolija
- 1 manja glavica luka
- 1 čen belog luka
- 75 ml maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 150 g parmezana
- 60 g brašna
- 60 ml suncokretovog ulja
- 600 ml mleka sobne temperature
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- 250 ml slatke pavlake za kuvanje
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 40 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Zagrejte rernu na 250 °C.
Narežite brokoli na cvetiće.
Oljuštite i sitno iseckajte luk i beli luk.
U veću činiju za mešanje sipajte brokoli, seckani crni i beli luk, dodajte maslinovo ulje, posolite, pobiberite po želji i sve dobro promešajte. Sve zajedno prespite u Pravougaoni UltraPro, 3,3 l, pokrijte i pecite 20 minuta.
Spustite temperaturu rerne na 220 °C.
Naribajte parmezan pomoću Chefa Grati II.
U Bokal Microcook, 1 l, sipajte brašno i suncokretovo ulje, promešajte, dodajte so i biber po ukusu, i uz neprestano mešanje* postepeno dolivajte mleko. Pokrijte i kuvajte u mikrotalasnoj rerni 3 minuta na 600 W. Promešajte i nastavite da kuvate još 2 minuta. Dodajte naribani muškatni oraščić, polovinu količine naribanog parmezana i slatku pavlaku za kuvanje i ponovo promešajte.
Dobijenu smesu prelijte preko brokolija poređanog u pekač UltraPro, pospite preostalim parmezanom i pecite otkopljeno u klasičnoj rerni, približno 15 minuta.
Additional Note:
* Nova penilica je idealna za mešanje sastojaka u Bokalu Microcook, bez bojazni da ćete ga ogrebati.