Ingredients (1 people):
- 150 g tikvica
- 20 ml vode
- 2 jaja
- so i biber
- 10 ml maslinovog ulja za serviranje (po želji)
Preparation time: 5 min.
Cooking time: 6 min.
Standing time: 1 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Pomoću Pomagača za ručno rezanje spirala od povrća napravite špagete od tikvica. Od njih oblikujte gnezda, po jedno na svakom kraju Mikrodelicije.
Na vsako gnezdo sipajte po 10 ml vode, pokrijte posudu i stavite je u mikrotalasnu rernu oko 1 minut i 30 sekundi na 600 W.
Na sredinu sakog gnezda “razbijte” po jedno jaje i žumance pažljivo probušite čačkalicom.
Ponovo pokrijte Mikrodeliciju i vratite je u mikrotalasnu rernu od 1 minut i 20 sekundi do 1 minuta i 40 sekundi na 600 W, u zavisnosti od toga koliko tvrdo zapečeno žumance želite. Pustite da odstoji 1 minut pre serviranja.
Pomoću Kašike za serivranje pažljivo prebacite gnezda sa jajima na tanjir/e, posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem, po svom ukusu.
Additional Note: