Skip to content
Back to Recipes

GNEZDA OD REZANACA OD POVRĆA SA POŠIRANIM JAJIMA

GNEZDA OD REZANACA OD POVRĆA SA POŠIRANIM JAJIMA

Ingredients (1 people):

  • 150 g tikvica
  • 20 ml vode
  • 2 jaja
  • so i biber
  • 10 ml maslinovog ulja za serviranje (po želji)

Preparation time: 5 min.

Cooking time: 6 min.

Standing time: 1 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Pomoću Pomagača za ručno rezanje spirala od povrća napravite špagete od tikvica. Od njih oblikujte gnezda, po jedno na svakom kraju Mikrodelicije.

  • Na vsako gnezdo sipajte po 10 ml vode, pokrijte posudu i stavite je u mikrotalasnu rernu oko 1 minut i 30 sekundi na 600 W.

  • Na sredinu sakog gnezda “razbijte” po jedno jaje i žumance pažljivo probušite čačkalicom.

  • Ponovo pokrijte Mikrodeliciju i vratite je u mikrotalasnu rernu od 1 minut i 20 sekundi do 1 minuta i 40 sekundi na 600 W, u zavisnosti od toga koliko tvrdo zapečeno žumance želite. Pustite da odstoji 1 minut pre serviranja.

  • Pomoću Kašike za serivranje pažljivo prebacite gnezda sa jajima na tanjir/e, posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem, po svom ukusu.

Additional Note: