Ingredients (6 people):
- 275 g sveže tunjevine, isečene na kocke
- 1 kašika ulja
- 6 jaja, srednje veličine
- 150 g zelene boranije
- 150 g krompira
- 6 štapića za ražnjiće
- 2 kašike semenki susama
- 2 lista zelene salate
- 1/2 crvenog luka
- 150 g paradajza
- 500 g mešane zelene salate, oprane i osušene
- 2 vezice svežeg svežeg korijandera
- Marinada
- 1 kašika ulja
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašičice slatkog soja sosa
- 2 g sveže narendanog đumbira
- 2 g sveže limunove trave
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 0 min.
Standing time: 5 min.
Difficulty: average
Preparation:
U Srednjoj niskoj posudi za zamrzavanje, 1 l, pomešajte sve sastojke za marinadu i dodajte na kocke isečenu tunjevinu. Ostavite je u marinadi u frižideru oko 20 minuta.
U osnovnu posudu Velikoga Micro Urbana sipajte 400 ml vode i na nju potom postavite zaštitnu cediljku. Pomoću Silikonske četkice, uljem premažite 6 Posudica Ramekins, 80 ml. Poređajte ih u zaštitnu cediljku i u svaku od posudica “razbijte” po jedno jaje. Ne zatvarajte posudice.
Pokrijte posudu zaštitnim poklopcem i kuvajte u mikrotalasnoj rerni 7 minuta na 600 W, ukoliko želite meko kuvana jaja, a 9 minuta za tvrdo kuvana jaja. Izvadite Posudice Ramekins iz Velikog Micro Urbana i ostavite ih sa strane.
Sipajte 400 ml vode u čistu osnovnu posudu Velikog Micro Urbana. Očistite boraniju, oljuštite i isecite krompir i sve zajedno sipajte u zaštitnu cediljku, koju ćete potom položiti u osnovnu posudu. Pokrijte i kuvajte u mikrotalasnoj rerni približno 10 minuta na 900 W.
Kockice tunjevine poređajte na štapiće za ražnjiće. Ražnjiće uvaljajte u semenke susama i poređajte na listove zelene salate, koje ste prethodno položili na plitku cediljku.
Po prvom delu kuvanja boranije i krompira, plitku cediljku postavite na zaštitnu cediljku, pokrijte i nastavite da kuvate u mikrotalasnoj rerni približno 4 minuta na 900 W. Nakon toga pustite da odstoji 5 minuta.
Oljuštite luk i paradajz i isecite ih na kriške pomoću Mandochefa (na debljinu 2).
Na svaki tanjir sipajte malo mešane zelene salate, dodajte listiće svežeg korijandera, ukrasite kuvanim jajem, kriškama paradajza i luka i na kraju dodajte boraniju i rađnjiće tunjevine. Prelijte prelivom po želji i posolite i pobiberite po svom ukusu.
Additional Note: