Ingredients (4 OSOBE):
- 100 g integralnog keksa
- 25 g putera, ohlađenog i iseckanog na kocke
- 220 g krem sira, malo izgnječenog
- 140 ml skatkog kondezovanog mleka
- 150 g grčkog jogurta sa ukusom limete ili običnog
- sok 4 limete*
- Za posluživanje
- korica limete
- šlag od slatke pavlake
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: easy
Preparation:
U posudu Extra Chefa SuperSonic sa sečivima nastavkom rezil sipajte keks i kocke putera. Poklopite i više puta zavrtite da se sadržaj dobro samelje i pomeša. Dobijenu smesu prespite u posebnu činiju i ostavite na stranu.
Za pripremu musa: u očišćeni Extra Chef SuperSonic sa metlicama sipajte krem sir, kondenzovano mleko i grčki jogurt, poklopite i više puta zavrtite da se svi sastojci povežu u gladak krem.
Na poklopac Extra Chefa pičvrstite levak, na poziciji “zatvoreno”. U levak sipajte sok od limete i prebacite na položaj “otvoreno”, pa ponovo nekoliko puta zavrtie, da se sok od limete umuti sa kremom.
Za posluživanje: pipripremljenu osnovu od keksa, ravnomerno rasporedite u 4 čaše za desert (približno 20 g smese po čaši), potom ravnomerno rasporedite i pripremljeni mus (približno 150 g musa po čaši). Ukrasite šlagom od slatke pavlake i sveže naribanom koricom limete.
Additional Note:
SAVET: Mus možete da pripremite i ranije i da ga čuvate u hremetički zatvorenoj posudi u frižideru, do 3 dana.
*Ukoliko nemate limete, možete da ih zamenite limunom.