Ingredients (4 OSOBE):
- 1 pileći batak
- so i biber po ukusu
- 1 lovorov list
- 1 čen belog luka
- 200 g krompira
- 100 g šargarepe
- 200 g cvekle
- 1 glavica crnog luka
- 300 g kupusa
- 25 g paradajz pelata
- 1.5 l vode
- 40 g putera
- Za posluživanje
- sušeni peršun
- čili u prahu
- mladi luk, iseckan
- kisela pavlaka
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 50 min.
Standing time: 15 min.
Difficulty: average
Preparation:
Pileći batak položite u Ovalni UltraPro, 3,5 l. Dodajte so, biber, lovorov list i oljušteni čen belog luka.
Očistite povrće i iseckajte ga pomoću Mandochefa: krompir na štapiće (9; 9), šargarepu i cveklu na kriške julienne (1; 6), a potom crni luk i kupus takođe na kriške (1/zaključano).
Iseckano povrće dodajte mesu u UltraProu sledećim redosledom: najpre kupus, potom krompir, cvekla, šargarepa i na kraju luk.
U Magic mikseru Easy, 350 ml, pomešajte paradajz pelat sa 200 ml vode i time prelijte sadržaj UltraProa.
Po vrhu poređajte komadiće putera i dolijte malo vode, tek toliko da prekrije provrće. Ne mešajte.
Pokrijte i kuvajte u mikrotalasnoj rerni, približno 20 minuta na 600 W.
Zagrejte rernu na 220 °C i u njoj zapecite supu još 30 minuta.
Pustite da odstoji približno 15 minuta.
Pileći batak izvadite iz supe, očistite ga od kosti, meso iseckajte na komadiće i vratite u supu.
Supu pre posluživanja pospite peršunom, čilijem, mladim lukom i dodajte kiselu pavlaku.
Additional Note:
Sledećeg dana je ova supa još ukusnija.