Skip to content
Back to Recipes

PILEĆI BORŠČ

PILEĆI BORŠČ

Ingredients (4 OSOBE):

  • 1 pileći batak
  • so i biber po ukusu
  • 1 lovorov list
  • 1 čen belog luka
  • 200 g krompira
  • 100 g šargarepe
  • 200 g cvekle
  • 1 glavica crnog luka
  • 300 g kupusa
  • 25 g paradajz pelata
  • 1.5 l vode
  • 40 g putera
  • Za posluživanje
  • sušeni peršun
  • čili u prahu
  • mladi luk, iseckan
  • kisela pavlaka

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 50 min.

Standing time: 15 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Pileći batak položite u Ovalni UltraPro, 3,5 l. Dodajte so, biber, lovorov list i oljušteni čen belog luka.

  • Očistite povrće i iseckajte ga pomoću Mandochefa: krompir na štapiće (9; 9), šargarepu i cveklu na kriške julienne (1; 6), a potom crni luk i kupus takođe na kriške (1/zaključano).

  • Iseckano povrće dodajte mesu u UltraProu sledećim redosledom: najpre kupus, potom krompir, cvekla, šargarepa i na kraju luk.

  • U Magic mikseru Easy, 350 ml, pomešajte paradajz pelat sa 200 ml vode i time prelijte sadržaj UltraProa.

  • Po vrhu poređajte komadiće putera i dolijte malo vode, tek toliko da prekrije provrće. Ne mešajte.

  • Pokrijte i kuvajte u mikrotalasnoj rerni, približno 20 minuta na 600 W.

  • Zagrejte rernu na 220 °C i u njoj zapecite supu još 30 minuta.

  • Pustite da odstoji približno 15 minuta.

  • Pileći batak izvadite iz supe, očistite ga od kosti, meso iseckajte na komadiće i vratite u supu.

  • Supu pre posluživanja pospite peršunom, čilijem, mladim lukom i dodajte kiselu pavlaku.

Additional Note:

Sledećeg dana je ova supa još ukusnija.