Ingredients (2 people):
- 1 paradajz, iseckan
- 1/2 glavice crnog luka, isečene na tanke kriške
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašičica kapara
- 2 kašike zelenih maslinki, tanko narezanih
- 1 kašičica svežeg peršuna, sitno iseckanog
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašičica maslinovog ulja
- so
- biber
- 2 filea bele ribe
- papir za pečenje
- voda
Preparation time: 17 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: average
Preparation:
U činiji za mešanje, izmešajte paradajz, luk, beli luk, kapare, masline, peršun, paradajz sos i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite po želji. Zatvorite posudu i dobro je protresite, da se sastojci dobro pomešaju.
Isecite dva papira za pečenje, odgovarajuće veličine, tako da na svakoga od njih položite po jedan riblji file.
U Tiganj za pečenje ili Vok sipajte vodu, na nju postavite Posudu za kuvanje na pari u koju ćete položiti ribu položenu na papir za pečenje. Po vrhu svakog filea dodajte pripremljenu mešavinu od paradajza, koristeći pritom Pribor za salatu. Poklopite i pecite na srednje jakoj temperaturi, približno 12 minuta.
Additional Note: