Skip to content
Back to Recipes

VEGANSKI BURGERI OD CRNOG PASULJA S KORIJANDEROM I LIMETOM

VEGANSKI BURGERI OD CRNOG PASULJA S KORIJANDEROM I LIMETOM

Sastojci (4 Osobe):

  • 425 g crnog pasulja iz konzerve (dobro oceđenog)
  • 75 g prezli
  • 1 crvena paprika
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 4 grančice korijandera
  • 1 kašičica soli
  • sok 1 limete
  • Za posluživanje
  • Zemičke za burgere, listi korijandera, kriške paradajza, kriške crvenog luka...

Trajanje: 10 min.

Vreme kuvanja: 20 min.

Nivo zahtevnosti: lako

Prosečni trošak: niski

Uputstva:

  • Sipajte sve sastojke u Extra Chefa SuperSonic sa nastavkom sa sečivima, poklopite i sa nekoliko povlačenja kanapčića sve sastojke dobro sameljite.

  • Dobljenu smesu podelite na 4 ravnomerna dela i oblikujte burgere, koristeći Pomagač za oblikovanje burgera.

  • Pečenje u MicroPro Grillu:

    1. Položite 2 burgera u MicroPro Grill. Poklopite i podesite na položaj “nisko/grill” i pecite u mikrotalasnoj rerni 8 minuta, na 900 W.  Okrenite burgere i nastavite da ih pečete u mikrotalasnoj rerni još 2 minuta.
    2. U MicroPro Grill stavite i preostala dva burgera, pokrijte i podesite na položaj “nisko/grill” i pecite u mikrotalasnoj rerni 6 minuta, na 900 W. Burgere okrenite i pecite još 2 minuta.
  • Pečenje na šporetu:
    U većem tiganju, zagrejte ulje na srednje jakoj temperaturi. Položite zemičke za burgere u tiganj i pecite 5–7 minuta sa svake strane.

  • Pečenje u klasičnoj rerni:

    1. Odstranite rešetku iz rerne i rernu zagrejte na 190 °C. Silikonsku podlogu za pečenje sa podignutim ivicama položite na hladnu rešetku.
    2. Poređajte burgere na Silikonsku podlogu i pecite približno 20 minuta. Negde na polovini ih okrenite. 
  • Poslužite u zemičkama za burgere sa dodacima po želji.

Dodatna napomena: