Sastojci (4 Osobe):
- 425 g crnog pasulja iz konzerve (dobro oceđenog)
- 75 g prezli
- 1 crvena paprika
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 4 grančice korijandera
- 1 kašičica soli
- sok 1 limete
- Za posluživanje
- Zemičke za burgere, listi korijandera, kriške paradajza, kriške crvenog luka...
Trajanje: 10 min.
Vreme kuvanja: 20 min.
Nivo zahtevnosti: lako
Prosečni trošak: niski
Uputstva:
Sipajte sve sastojke u Extra Chefa SuperSonic sa nastavkom sa sečivima, poklopite i sa nekoliko povlačenja kanapčića sve sastojke dobro sameljite.
Dobljenu smesu podelite na 4 ravnomerna dela i oblikujte burgere, koristeći Pomagač za oblikovanje burgera.
-
Pečenje u MicroPro Grillu:
- Položite 2 burgera u MicroPro Grill. Poklopite i podesite na položaj “nisko/grill” i pecite u mikrotalasnoj rerni 8 minuta, na 900 W. Okrenite burgere i nastavite da ih pečete u mikrotalasnoj rerni još 2 minuta.
- U MicroPro Grill stavite i preostala dva burgera, pokrijte i podesite na položaj “nisko/grill” i pecite u mikrotalasnoj rerni 6 minuta, na 900 W. Burgere okrenite i pecite još 2 minuta.
Pečenje na šporetu:
U većem tiganju, zagrejte ulje na srednje jakoj temperaturi. Položite zemičke za burgere u tiganj i pecite 5–7 minuta sa svake strane.-
Pečenje u klasičnoj rerni:
- Odstranite rešetku iz rerne i rernu zagrejte na 190 °C. Silikonsku podlogu za pečenje sa podignutim ivicama položite na hladnu rešetku.
- Poređajte burgere na Silikonsku podlogu i pecite približno 20 minuta. Negde na polovini ih okrenite.
Poslužite u zemičkama za burgere sa dodacima po želji.
Dodatna napomena: