Skip to content
Back to Recipes

BURGERI SA LOSOSOM, MIROĐIJOM I VLAŠCEM

BURGERI SA LOSOSOM, MIROĐIJOM I VLAŠCEM

Sastojci (8 Osobe):

  • 1 kg mlevenog lososa (bez kože)
  • 1 vezica mirođije (sitno seckane)
  • 2 kašike vlašca (sitno seckanog)
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika maslinovog ulja za prženje
  • Majonez od avokada
  • 3 grančice korijandera
  • 1 veći zeleni avokado
  • 75 g majoneza
  • sok 1/2 limete
  • so i biber po ukusu
  • Za posluživanje
  • zemičke za burgere, kriške crvenog luka, kolutići krastavca, listovi salate...

Trajanje: 10 min.

Vreme kuvanja: 20 min.

Vreme stajanja: 5 min.

Nivo zahtevnosti: lako

Prosečni trošak: srednji

Uputstva:

  • U srednje veliku činiju za mešanje sipajte mleveno meso lososa, mirođiju, vlašac, so i biber i dobro promešajte dok se ne sjedine.

  • Dobijenu smesu podelite na 8 jednakih delova i pomoću Pomagača za oblikovanje hamburgera oblikujte burgere.

  • U veći tiganj za prženje, dodajte ulje i zagrejte ga na srednje jakoj temperaturi. Pecite burgere 3–4 minuta sa svake strane tj. dok ne porumene i dostignu 63 °C.

  • Pečene burgere pustite da odstoje oko 5 minuta pre posluživanja.

  • Za to vreme pripremite Visoki Turbo Chef SuperSonic sa nastavkom sa sečivima i sitno iseckajte korijander. Nastavak sa sečivima zamenite nastavkom sa metlicama, dodajte preostale sastojke za pripremu majoneza od avokada, poklopite i sa nekoliko povlačenja dobro izmešajte, dok ne dobijete ujednačenu kremastu smesu.

  • Burgere poslužite u zemičkama za burgere uz dodatak majoneza od avokada i ostalim dodacima po želji.

Dodatna napomena: