Sastojci (8 Osobe):
- 1 kg mlevenog lososa (bez kože)
- 1 vezica mirođije (sitno seckane)
- 2 kašike vlašca (sitno seckanog)
- so i biber po ukusu
- 1 kašika maslinovog ulja za prženje
- Majonez od avokada
- 3 grančice korijandera
- 1 veći zeleni avokado
- 75 g majoneza
- sok 1/2 limete
- so i biber po ukusu
- Za posluživanje
- zemičke za burgere, kriške crvenog luka, kolutići krastavca, listovi salate...
Trajanje: 10 min.
Vreme kuvanja: 20 min.
Vreme stajanja: 5 min.
Nivo zahtevnosti: lako
Prosečni trošak: srednji
Uputstva:
U srednje veliku činiju za mešanje sipajte mleveno meso lososa, mirođiju, vlašac, so i biber i dobro promešajte dok se ne sjedine.
Dobijenu smesu podelite na 8 jednakih delova i pomoću Pomagača za oblikovanje hamburgera oblikujte burgere.
U veći tiganj za prženje, dodajte ulje i zagrejte ga na srednje jakoj temperaturi. Pecite burgere 3–4 minuta sa svake strane tj. dok ne porumene i dostignu 63 °C.
Pečene burgere pustite da odstoje oko 5 minuta pre posluživanja.
Za to vreme pripremite Visoki Turbo Chef SuperSonic sa nastavkom sa sečivima i sitno iseckajte korijander. Nastavak sa sečivima zamenite nastavkom sa metlicama, dodajte preostale sastojke za pripremu majoneza od avokada, poklopite i sa nekoliko povlačenja dobro izmešajte, dok ne dobijete ujednačenu kremastu smesu.
Burgere poslužite u zemičkama za burgere uz dodatak majoneza od avokada i ostalim dodacima po želji.
Dodatna napomena: